Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
Sevilla

De magische wereld van flamenco.....Elk tijdstip van het jaar is perfect voor Sevilla. Hier staat altijd de deur open voor de flamencoliefhebber! Het hele jaar door zijn er cursussen waar je elke week in kunt stromen. Je kunt een keuze maken uit choreografie lessen of alleen techniek, of een combinatie. Maar er is meer te doen. Zo kun je ook een cursus compás en palmas doen of een zang cursus, een gitaarcursus of een cursus percussie. Omdat alle lessen in het Spaans worden gegeven is het zeker niet verkeerd om een cursus Spaans te volgen.

Naast de lopende cursussen bieden we ook voordelige, speciale combinatiecursussen die beschikbaar zijn in bepaalde weken van het jaar.

Aanbod

Techniek en/of ChoreografieVanaf € 195.00
Start elke maandag

Choreografie De cursus richt zich uitsluitend op de enscenering van choreografie voor verschillende flamenco stijlen zoals seguiriyas, soleá, soleá por bulerías, alegrías, enz.
Beginnersniveau:
2 uur per dag, 10 uur per week dagelijks van maandag t/m vrijdag
Alle andere niveaus:
1,5 uur per dag, 7,5 uur per week dagelijks van maandag t/m vrijdag

Techniek De techniekcursus concentreert zich op de houding van het lichaam, zapateados, marcajes en de correcte uitvoering van draaien. Flamenco is creatief en persoonlijk, je moet je daarvan bewust zijn, maar het is belangrijk om het basis concept eigen te maken en te verbeteren.
Het belangrijkste is om flamenco via je lichaam te leren kennen en te begrijpen, aandacht te schenken aan alle onderdelen, vertrouwen te krijgen in je lichaam en verlegenheid achter je te laten. Je leert te luisteren naar de zang, de gitaar en het ritme, om de dialoog binnen Flamenco te leren begrijpen. Je krijgt op deze manier de nodige tools om jezelf te laten gaan en te improviseren, essentieel in deze kunst. Op maandag wordt begonnen met een warming-up voor de les die de leraren helpt het niveau van de klas te beoordelen, wat de sleutel is om te beslissen met welke palo in die week zal worden gewerkt.
Beginnersniveau:
2 uur per dag, 10 uur per week dagelijks van maandag t/m vrijdag
Alle andere niveaus:
1,5 uur per dag, 7,5 uur per week dagelijks van maandag t/m vrijdag

Beginnersniveau techniek en choreografie
1 week €259,= p.p
2 weken €396,= p.p.
3 weken €520,= p.p.
4 weken €623,= p.p.

Alle andere niveaus techniek en choreografie
1 week €390,= p.p
2 weken €596,= p.p.
3 weken €780,= p.p.
4 weken €936,= p.p.

Alle andere niveaus alleen techniek of alleen choreografie
1 week €195,= p.p
2 weken €298,= p.p.
3 weken €390,= p.p.
4 weken €468,= p.p.Informatie aanvragen

Compas en palmásVanaf € 24.00
Het mysterie van het "compas" is de belangrijkste basis voor iedereen die iets met flamenco wil doen, of het nu is voor zingen, voor gitaar of voor dans, het compás en de palmas zijn het fundament van flamenco. De lessen Compás & Palmas zijn individuele lessen waarin de docent al zijn aandacht kan focussen op de behoeften van de student, zodat die zich de basis goed eigen maakt. Er worden verschillende nummers bestudeerd, evenals de tellingen van de ritmes. Het doel is dat iedereen op juiste wijze de ritmes van gitaar en dans zal kunnen begeleiden. Het is een cursus voor diegene die geïnteresseerd is in dans, gitaar, of algemeen geïnteresseerd is in flamenco. Deze lessen kunnen in combinatie worden gedaan met de danscursussen en de gitaarcursus.
5 uur per week en 1 uur per dag, individueel.

1 uur €24,=
1 week €120=
2 weken €216,=
Informatie aanvragen

Flamenco GitaarcursusVanaf € 225.00
Start elke maandag

De cursus behandeld alle aspecten van de Flamenco gitaar, methoden, oefeningen, falesetas, spelen bij zang en dans. De lessen zijn individueel.
7,5 uur les, 1,5 uur per dag van maandag tot vrijdag

1 week € 255,= p.p
2 weken € 405,= p.p.
3 weken € 555,= p.p.
4 weken € 705,= p.p.
Informatie aanvragen

Percussie
De percussie is een element van flamenco, dat in een korte tijd nadat het zijn intrede had gemaakt in flamenco een essentieel onderdeel is geworden van flamenco. Het ritme en het compás is de basis in de flamenco percussie. De lessen zijn gebaseerd op ritme, compás en techniek.
Je bepaald zelf hoe vaak en hoe lang de les zal zijn.
Deze lessen zijn alleen op aanvraag.

Prijzen
1 uur € 42,-
5 uur € 195,-
10 uur € 360,-Informatie aanvragen

Zanglessen
Flamenco dient maar één meester: de zang. De gitaar moet de zanger volgen en de dans is de ruggenmerg van het lied. De zang is de ultieme expressie van kunst, daarbinnen bewaart het zijn geheimen. Om achter het geheim te komen krijg je individuele lessen, die desgewenst begeleid kunnen worden door gitaar of gitaar en dans.
Je bepaald zelf hoe vaak en hoe lang de les zal zijn.

Prijzen
1 uur € 36,-
5 uur € 180,-
10 uur € 324,-
Informatie aanvragen

Spaanse lesVanaf € 102.00
Start elke maandag

In combinatie met danslessen kun je Spaanse lessen volgen op dezelfde school. Het team leraren is enthousiast en academisch gekwalificeerd. Zij nemen het stellen van educatieve doelstellingen heel serieus en combineren dit met een ontspannen en
persoonlijke sfeer. Naast de nadruk op de grammaticale structuren en het gebruik van de taal begrijpen ze dat taal een middel is om te communiceren, maar ook een onderdeel is van beschaving en een manier is om dichter bij de realiteit van Spanje te komen.
Er zijn verschillende cursussen, afhankelijk van je wensen, met een maximum van 7 leerlingen per klas.

Semi intensief 7,5 uur per week, 1,5 uur per dag
1 week €102,= p.p
2 weken €142,= p.p.
3 weken €198,= p.p.
4 weken €240,= p.p.
Privéles 5 uur €125 10 uur €235
Informatie aanvragen

Estaciones FlamencasVanaf € 423.00
2 t/m 13 maart 2020---1 t/m 12 juni 2020---3 t/m 14 augustus 2020

Combinatie Choreografie, Techniek, Compas en Palmas en Spaans

Techniek is bedoeld om je vaardigheden te verbeteren in de basis. Wat is bijvoorbeeld een redobles en wat is contratiempos. De techniek van de lichaamshouding, de armen, handen, benen en voetenwerk zijn basiselementen die je leert in de technieklessen.
Choreografie: De basiselementen uit de technieklessen worden ontwikkeld en omgezet in de kunst flamenco dans, er wordt in twee weken gewerkt aan een choreografie waarin alle geleerde elementen uit de compas, palmas en technieklessen worden gebruikt.
Compás en palmas zijn de pilaren van de flamenco. Het is belangrijk deze te begrijpen om samen te kunnen werken. Dansen op het geluid van Palmas (hand klappen) is één van de mooiste onderdelen van flamenco. Het ritme te voelen in je lichaam zal een onvergetelijke ervaring zijn. Deze cursus is er voor beginners tot vergevorderde die willen experimenteren met het compás: het kloppend hart van flamenco. Iedere basis van een verzameling palos zoals soleá, bulerías, tientos, seguiriyas zullen worden behandeld. Het doel is dat iedereen op juiste wijze de ritmes van gitaar en dans zal kunnen begeleiden.
Spaans: flamenco kunst, de teksten, de boodschappen, het Andalusische landschap of de emotie van de mensen kunnen intenser gevoeld en begrepen worden door kennis van de taal. De lessen bevatten zowel mondelinge als schriftelijke onderdelen, met bijzondere aandacht voor de woordenschat en de rijke semantiek van de castiliaanse taal. Alle niveaus.

Beginners
20 uur Dans en Techniek, 15 uur Spaans en 4 uur Compás en Palmas. Maximaal 7 studenten per groep
2 weken € 423,= p.p.

Beginners met kennis, gevorderd, vergevorderd
30 uur Dans en Techniek, 15 uur Spaans en 4 uur Compás en Palmas. Maximaal 7 studenten per groep
2 weken € 552,= p.p.

Informatie aanvragen

Todo CompásVanaf € 202.00
Combinatie flamenco dans, techniek of gitaar met de nadruk op Compás
    4 - 29 mei 2020
Dansen op het geluid van Palmas (hand klappen) is één van de mooiste onderdelen van flamenco. Het ritme te voelen in je lichaam zal een onvergetelijke ervaring zijn. Compás en palmas zijn de basis van flamenco. Iedere basis van een verzameling palos zoals soleá, bulerías, tientos, seguiriyas zullen worden behandeld. Het doel is dat iedereen op juiste wijze de ritmes van gitaar en dans zal kunnen begeleiden. Compás en palmas worden gecombineerd met dans, techniek of gitaarlessen.
Todo Compás: kom het beleven, de ritmes van flamenco! In Sevilla!

Alle niveaus
Choreografie, techniek en Compás & palmas (alleen beginners)
2 weken(4-15 mei of 18-29 mei) € 456,= 4 weken (4-29 mei) € 743,=
Choreografie en Compás & palmas
2 weken (4-15 mei of 18-29 mei) € 358,= 4 weken (4-29 mei) € 588,=
Techniek en Compás & palmas
2 weken (4-15 mei of 18-29 mei) € 358,= 4 weken (4-29 mei) € 588,=
Gitaar en Compás & palmas
2 weken (4-15 mei of 18-29 mei) € 465,= 4 weken (4-29 mei) € 750,=
Spaans en Compás & palmas
2 weken (4-15 mei of 18-29 mei) € 202,= 4 weken (4-29 mei) € 360,=

Deze cursussen zijn op verzoek eventueel ook voor 1 week mogelijk.

Informatie aanvragen

Velá Sta. AnaVanaf € 75.00
Dompel jezelf een week onder in de magische wereld van flamenco, omgeven door een strak blauwe lucht! Kom naar Sevilla!
De reis valt samen met een traditionele feestweek, de Vela de Santa Ana, in calle Betis, een straat in de bekende wijk Triana aan de andere kant van de rivier. De straten zijn versierd, er is veel gebakken vis, wijn, elke avond voorstellingen op het podium op de Plaza del Altozano en zelfs een zangwedstrijd. Het is er erg druk, gezellig, Spaans.
Je kunt voor deze week zelf bepalen welke combinatie van cursussen je wilt doen. Een onvergetelijke week, bol van flamenco!
    20 t/m 24 juli 2020
Choreografie, techniek, compás & palmas, gitaar,
met of zonder Spaans


Beginners niveau
10 uur choreografie en techniek, 2 uur Compás & Palmas
1 week € 150,= p.p.
10 uur choreografie en techniek 2 uur Compás & Palmas, 7,5 uur Spaans
1 week € 230,= p.p.

Beginners met kennis, gevorderd en vergevorderd niveau
15 uur choreografie en techniek, 2 uur Compás & Palmas
1 week € 225,= p.p.
15 uur choreografie en techniek 2 uur Compás & Palmas, 7,5 uur Spaans
1 week € 305,= p.p.

Gitaarlessen: privéles alle niveaus
7,5 uur gitaarles, 2 uur Compás & Palmas
1 week € 270,= p.p.
7,5 uur gitaarles, 2 uur Compás & Palmas, 7,5 uur Spaans
1 week € 350,= p.p.


Informatie aanvragen

Mucho ArteVanaf € 150.00
    7 september t/m 2 oktober 2020
Combinatie
Deze cursus is één keer per twee jaar gekoppeld aan de Flamenco Biënnale in Sevilla. Maar is er dit jaar geen biënnale dan staat de cursus op zichzelf.
De cursusduur is van één week tot 4 weken mogelijk, zodat je helemaal niets hoeft te missen! De lessen zijn van maandag t/m vrijdag 2 uur per dag voor beginners niveau en 3 uur voor beginners met kennis, gevorderd en vergevorderd.
Voor de gevorderde en vergevorderde cursus is er de laatste twee dagen van de tweede week gitaar begeleiding.
Uiteraard bezoek je gedurende deze weken diverse spetterende en bijzondere flamenco voorstellingen.

Choreografie en techniek

Beginners
7-11 september 2020 Tangos € 150,= p.p.
14-18 september 2020 Alegrías € 150,= p.p.
21-25 september 2020 Soleá € 150,= p.p.
28 september - 2 oktober 2020 Bulerías € 150,= p.p.

Beginners met kennis
7-11 september 2020 Fandangos € 225,= p.p.
14-18 september 2020 Alegrías € 225,= p.p.
21-25 september 2020 Tientos € 225,= p.p.
28 september - 2 oktober 2020 Tangos € 225,= p.p.

Gevorderd
7-11 september 2020 Tarantos € 225,= p.p.
14-18 september 2020 Bulerías € 225,= p.p.
21-25 september 2020 Soleá por Bulerías € 225,= p.p.
28 september - 2 oktober 2020 Tangos € 225,= p.p.>

Vergevorderd
7-11 september 2020 Soleá € 225,= p.p.
14-18 september 2020 Guajiaras con abanico € 225,= p.p.
21-25 september 2020 Rondeña € 225,= p.p.
28 september - 2 oktober 2020 Bulerías € 225,= p.p.

Informatie aanvragen

Flamenco WeekendVanaf € 146.00
Hou je van flamenco en nog nooit zelf gedanst? Dan ben je bij deze uitgenodigd om over de streep te stappen, de wereld van flamenco in!
Of wil je gewoon weer eens flamenco dansen? Doe een intensieve workshop, geniet van een optreden en geniet aan de bron van flamenco van een onvergetelijk weekend! Dit is je kans al je zintuigen te voelen!
Heb je tijd en wil je alvast oefenen, dan kun je op vrijdagmiddag een extra gratis les doen. Aan jou de keus!

Niveau
Beginners, beginners met kennis, en iets gevorderd niveau.
Lessen: vrijdag van 18:00 tot 19:30 Techniek, 10 minuten pauze, van 19:40 tot 20:40 Compás en Palmas
zaterdag van 11:00 tot 12:00 Techniek, van 12:00 tot 14:00 Dans
Zaterdag 21:00 Flamenco voorstelling

Prijs: € 146,= p.p.
Bij de prijs is inbegrepen: De cursus, Flamenco voorstelling, kortingskaart voor flamenco winkels, Flamenco uitgaansagenda en informatie over alle flamenco en niet flamenco activiteiten in Sevilla.

Data
17 en 18 januari 2020
14 en 15 februari 2020
13 en 14 maart 2020
17 en 18 april 2020
8 en 9 mei 2020
12 en 13 juni 2020
24 en 25 juli 2020
14 en 15 augustus 2020
11 en 12 september 2020
2 en 3 oktober 2020
16 en 17 oktober 2020
13 en 14 november 2020

Wil je graag op een andere datum of een ander niveau en je bent met meer dan twee mensen? Dan kan je een weekend op maat krijgen, geef je wensen aan, dan krijg je een voorstel toegestuurd.

Informatie aanvragen