Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Tarifa

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
Málaga

Bruisende havenstad

De bruisende havenstad Málaga is de op één na grootste stad van Andalusië. Málaga is ruim voorzien van kleine gezellig barretjes, parken en vele nauwe straatjes. Málaga is ideaal als standplaats om vanuit hier excursies te ondernemen naar Sevilla, Córdoba en Granada.
De kust ligging van Málaga biedt het beste van twee werelden. Aan de ene kant het plezier van een moderne grote stad, een culturele metropolis en tegelijk het genot van het ontspannen gevoel van een stad aan het strand.
Dus of je nou op zoek bent naar cultuur, een party animal bent of op zoek naar sportieve activiteiten, Málaga heeft het allemaal!

Ligging
Málaga ligt 500 km ten zuiden van Madrid, 160 km ten zuiden van Córdoba, 200 km ten zuiden van Sevilla. Het ligt aan de kust rechts van Torremolinos.

Flamenco
Vooral de regio Málaga is bekend vanwege Flamenco, diverse dansen zijn ontstaan in plaatsen in de provincie Málaga. Zo kennen we de rondeña, verdiales, jaberas en malagueñas. Het zijn allemaal variaties van de fandango totdat zij bekend raakten als verschillende vormen van flamenco.
Flamenco uit Málaga is bekend vanwege de muzikant Juan Berva, met zijn eigen stijl, beschreven als "lumineus" heeft hij flamenco vaak in de internationale spotlights gebracht.
Málaga heeft niet veel flamenco scholen maar degene die er zijn zijn erg leuk en prima te combineren met andere vakantie activiteiten.

Culinair
De inwoners van Málaga houden van hun eten, dit kun je zien aan de vele restaurants, de “chiringuitos” (strandcafé's) en bars. De keuken van málaga is licht en voedzaam. Je vindt hier hier zowel de traditionele als de innovatieve keuken, wat het eten maakt tot een spannende gastronomische ervaring.
Als kustplaats is Málaga vooral bekend om zijn visspecialiteiten in alle variëteiten, natuurlijk, de vis is altijd vers voorradig. Probeer vooral eens de gegrilde sardientjes op bamboespitjes, één van de favorieten.

Uitgaan
Malaga krijgt een ander gezicht als het avond wordt....Er is genoeg te doen en te ontdekken tot aan het ochtendgloren...
Het nachtleven speelt zich voornamelijk af in de straten en pleinen bij het Plaza de la Merced, de Plaza de la Constitucion, Calle Granada, Calle Alcazabilla, Calle La Malagueta and Calle Larios. Er zijn vele bars, discotheken en nachtclubs.
Het party gebeuren komt tot leven rond middernacht en gaat door tot zonsopkomst.

Cultuur
Málaga is de geboortestad van Pablo Picasso, er zijn dan ook twee musea opgedragen aan zijn werk, het Picasso museum van Málaga en zijn geboortehuis. Er zijn bijna 20 musea, dus genoeg te beleven, van klassiek tot avant-garde.
Een bezoek aan de burcht, de Alcazaba en de kathedraal zijn zeer de moeite waard.
Er is een groot aantal evenementen,concerten en festivals zoals het carnaval van Málaga, en het fiesta Mayor de Verdiales, Semana Santa ( de heilige week voor Pasen) De feria in augustus is wel de leukste. Een week lang durend feest met kleurrijke vertoningen, diverse activiteiten, flamenco en prachtige kostuums.

Mentaliteit
De ongedwongen vriendelijke en warme bewoners hebben altijd een lach voor de bezoeker. de Malagueños nemen zichzelf niet serieus en dat zou jij ook niet moeten doen. Zij houden van hun lokale keuken en je zult ze veelal samen zien in bars, tapasresraurants waar ze je vermaken met hun verhalen en hun grappen.