Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Tarifa

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
Málaga

Flamenco, een bruisend nachtleven én strand?

Dan is deze reis het helemaal voor jou!

In deze stad kun je alles combineren, het biedt het beste van twee werelden. Aan de ene kant het plezier van een moderne grote stad, een culturele metropolis, de passie van flamenco en tegelijk het genot van het ontspannen gevoel van een stad aan het strand.

Aanbod

Irene Gontán Estudio de baileVanaf € 40.00
De dansschool Irene Gontán Estudio de baile is een plek waar flamencodansen de hoofdrol speelt. Het is een school opgericht en bestuurd door Irene Gontán sinds 2008. Zij doet dit met veel passie en energie. De school is een plek om flamenco te leren, te leren waarderen, te begrijpen en ervan te genieten, voor zowel de Malagueños als voor iedereen die de school bezoekt.

Met een duidelijke educatieve roeping, gericht op alle leeftijden en niveaus, staat dansstudio Irene Gontan ook open voor andere kunstvormen, vooral voor vormen met betrekking tot dans.
Er worden ook regelmatige korte, intensieve workshops gegeven met leuke gastdocenten.


Maatwerk als we leveren, is deze danscursus helemaal zelf samen te stellen, je krijgt namelijk privé les. Zoveel uren als je maar wilt en met elke palo die je voorkeur heeft. Als beginner een geweldige gelegenheid om in korte periode veel te leren en als ervaren danser de perfecte gelegenheid jezelf te ontwikkelen.
Maar ook als groep kun je hier een week danscursus naar wens samenstellen.

In de lessen doe je kennis op van de techniek en choreografie, en bestudeer je de verschillende vormen van Flamenco zoals bijvoorbeeld alegrías, bulerías, soleá, tientos, tangos, en seguiriyas. De oefeningen zijn passend bij het niveau van de cursisten. Er wordt gewerkt aan houding, coördinatie, de beweging van de armen en de handen, draaien, palmas, techniek voor de voeten, marcajes, etc.

Docenten

Irene Gontán
werd in 1976 geboren in Málaga waar zij haar opleiding in flamenco dans begon. Eerst bij verschillende scholen in Málaga, later in Jerez de la Frontera en Granada en tegelijkertijd krijgt zij les van dansers zoals Susana Lupiañez “La Lupi”, Pilar Soto, Manolo Marin, Rafael Amargo, Antonio “el pipa ”, Juana Amaya, Rafael de Carmen, Farruquito, Paco Mora, Rafael Campallo, el Farru, Marcos Flores, Torombo, Rafael Carmona, Manuel Reyes, Mercedes Ruiz, Rocio Molina, Javier Latorre en La Farruca.

In 2002 begint zij zelf met lesgeven en in 2003 verhuist zij naar Zwitserland waar zij als solist meewerkt aan diverse shows, Primer Festival Internacional de Flamenco de Ginebra en 2004, “Fete de la Musique du Geneve” van 2004 en 2005, “Un regard sur Grenade” in 2006, “Primavera flamenca van Chêne-Bourgeries” in 2007, 'Journée des 5 Continents' in 2006 en 2007.
Zij ontwikkelt en regisseert de voorstelling ” Mi Tierra” in 2008 in Chambesy-Chemin de Valerie. Waarna zij terugkeert naar Málaga en de dansstudio begint.

In 2012 verhuist ze naar Panama city waar zij werkt als flamenco docent en meewerkt aan tal van producties zoals “Flamenco Fusión” (augustus 2013), concierto de guitarra flamenca “De la raíz de un olivo” en “Noche flamenco-Jazz" geleid door de gitarist Angel Ruiz (oktober 2013). Werkt mee als gastartiest in de voorstelling “Candela Candela” van Anita Loynaz. In februari 2014 werkt zij mee aan de voorstelling “Collage” in het Teatro Amador en “Jazz en Belen” van Luis Carlos Pérez Quinteto. Evenals aan de voorstelling “Embrujo Flamenco”. Zij werkt ook als danseres in de Taberna 21 en Taberna “La Malagueña” in de stad Panamá City.

In 2015 keert zij terug naar Spanje waar zij de show "Flamenco a lo largo del tiempo" produceert die te zien was in de steden Burgos, Valladolid en Panama.
Onderwijl gaat het lesgeven in Málaga gewoon door onder leiding van:

Rocío Portillo
Zij is in 1985 geboren in Málaga. Zij heeft haar licentie verworven bij het Conservatorio Superior de Danza en la modalidad de coreografía de Danza Española. Ze vervolgt haar opleiding als student van de danseres Susana Lupiañez "La Lupi".
Zij werkt mee aan Toscane, Frankrijk en Teatro Villa de Nerja met het werk van "Bizet's Carmen" met de Compañia van Susana Lupiañez "La Lupi" en Curro de Maria.

Vanaf 2008 tot heden is zij onderdeel van het Circuito de Peñas Flamencas gesponsord door de la Federación de Peñas de Málaga y Área de la Juventud del Ayuntamiento de Málaga, door docenten Virginia Gámez, Susana Lupiañez "La Lupi" en Curro de Maria. In dezelfde acts samen met andere artiesten uit Malaga voor de verschillende Peñas Flamencas van Málaga.

Binnen het circuit van de 8 provincies georganiseerd door la Federación de Peñas Flamencas trad zij op in "Peña el Camaron de la Isla" in San Fernando, provincie Cadiz en "la Peña Amigos de la Guitarra" Carmona met haar eigen voorstelling.
Zij heeft deelgenomen aan de Biënnale van Málaga in 2013 en in 2014 aan de Biënnale van Sevilla met la Compañia "Peneque" met een stuk voor Kinderen "El duende flamenco" met producties van Antonio Pino.
Zij neemt deel aan de wedstrijd "Malaga Crea 2013" met "Distinto es Igual" gemaakt en geregisseerd door de danseres Vanesa Spelta. Ze krijgen een derde prijs in Performing Arts en Vanesa Spelta krijgt een vermelding voor de beste danser.

Cristina Garrido
Cristina heeft haar dansopleiding gedaan bij professionele conservatorium van dans Reina Sofia in Granada en is bezig met een hogere graad van choreografie en interpretatie van Spaanse dans aan het Superior Dans Conservatorium van Málaga.

Zij heeft gewerkt aan de School of Spanish Dance en Flamenco Monica Gomez (Granada), met studenten 3-60 jaar. Zij deed het beheer van de school gedurende drie jaar.
zij gaf naschoolse lessen Spaanse Dans en Flamenco aan de openbare school Reyes Católicos in de provincie Granada. Zij heeft ervaring in de organisatie en oprichting van festivals en voorstellingen, zoals het Festival van Muziek en Dans van Granada in 2014, "La muerte del deseo" onder leiding van Concha Jarecki, FEX in 2013, "Ayres" onder leiding van Nani Paños, "Mudejar" van Miguel Ángel Berna, een stuk voor het Festival de Música y Danza de Granada in 2015.

Daarnaast heeft zij vele cursussen en masterclasses gedaan met o.a. Daniel Doña, Nani Paños, Mónica Gómez, Miguel Ángel Corbacho, Esther Jurado, Paloma Gómez,Isabel Bayón, Manolete, La Moneta, Violeta Ruiz, Milagros Menjibar, Antonio "el pipa", Rafaela Carrasco en Oscar Quero.

Informatie aanvragen