Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Tarifa

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
Granada

Stad van levensgenieters

Granada, iets landinwaarts gelegen prachtige oude Universiteitsstad aan de voet van de Sierra Nevada, bruisend van Flamencoleven, het hele jaar door. Bijzondere Flamenco school in de Cuevas, waar de Flamenco van origine ontstaan zou zijn.

Ligging
Granada ligt landinwaards, vanuit Malaga gezien ongeveer 130 kilometer verderop. Het ligt aan de voet van de sierra Nevada, daardoor is het ‘snachts lekker koel en overdag warm. De eerste tekenen van een nederzetting stammen uit de 7de eeuw voor christus! En dat is te zien aan alle oude gebouwen door de stad. Granada is veelzijdig: het heeft een oud en een nieuwe centrum, en ligt vrij heuvelachtig. Dus als je naar een Flamencodansschool loopt, is er grote kans dat je flink bergopwaarts moet stappen (of andersom). De straten bestaan grotendeels uit hobbelige grove keien, dus hoge hakken is in deze stad niet echt handig.

Flamenco
Granada heeft in het verleden een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van flamenco, en speelt nog steeds een grote rol in flamenco, grote sterren komen hier vandaan. Gedurende de eerste jaren bestond flamenco als een ondergrondse subcultuur. In Granada ontwikkelde flamenco zich in de zigeuner grotten van de wijk Sacromonte, waar ook men ook begon met optreden voor publiek. In de cuevas vinden nog steeds de spontane Flamenco-voorstelingen plaats, als je geluk bent, maak je er één mee!

Culinair
Qua eten en drinken moet je altijd gaan voor de lokale gerechten en drankjes: deze zijn onwaarschijnlijk lekker! En altijd gratis tapas bij je drankje.

Uitgaan
Het is een prestigieuze universiteitsstad, Universidad de Granada, waar veel jongeren verblijven. Het nachtleven is bijpassend: het centrum is overvol van kleine gezellige cafe’s en bars. Tevens voormalig hippie-oord, wat hier en daar nog te zien is door kleine winkeltjes en standjes met zelfgemaakte spullen. Veel arabische invloeden zie je terug in de culinaire gerechten en de gebouwen in de stad.

Cultuur
In de stad bevindt zich één van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra, een gigantisch historisch paleis vol met overblijfselen van zowel de Moorse als Katholieke cultuur. Ook de tuinen bij het Alhambra zijn de moeite waard om te bekijken. Het Alhambra wordt gerekend tot 1 van de 7 schoonheden ter wereld! Reserveer wel op tijd een kaartje (het best via internet), want het is alle dagen uitverkocht, zowel binnen- als buiten het seizoen.

Mentaliteit
Verder zijn de mensen vriendelijk en behulpzaam, maar soms wat lastig te verstaan omdat de medeklinkers aan het einde van een woord worden “ingeslikt”. Alleen Spaans, geen Engels!! Dus trek de taalcursus Spaans maar weer te voorschijn, dat loont zich!