Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Tarifa

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
Sevilla

Zinneprikkelend.......

Beroemde, levendige stad in het centrum van de streek, met een rijke geschiedenis. De Sevillanos zijn bijzonder trots op het nachtleven van hun stad. Sevilla is ook het bloeiende centrum van kunst, mode en flamenco, in Sevilla verschijnt flamenco in al zijn gedaanten. Maar, juist in Sevilla vindt je alles wat de moderne mens nodig heeft binnen het bereik van een paar kilometer. Van modern en trendy tot traditioneel en rustig.

Ligging
Sevilla ligt 90 km ten noorden van Cádiz, 90 km ten oosten van Huelva en strand in zuid Andalusië. Van het vertrek van Columbus in1492 tot de wereldtentoonstelling in 1992 heeft Sevilla zijn plaats in de geschiedenis veroverd. Een stad om je hart aan te verliezen.

Flamenco
Flamenco laat zich in al zijn gedaantes zien in Sevilla. Deze Andalusische kunstvorm bestaat uit vele stijlen die je hier allemaal kunt vinden. Van de toeristische tablaos tot goed bewaarde geheime ontmoetingsplaatsen en peña's. Van Sevillanas tot cante jondo. Met name in de wijk Triana waar in de bars regelmatig emotionele uitbarstingen van gezang te horen zijn. Hoewel de tablaos toeristisch zijn is de kwaliteit redelijk goed. Regelmatig zijn er flamencofestivals waarvan de Bienal de Arte Flamenco de belangrijkste is. Het is dus niet verwonderlijk dat in Sevilla ook de meeste dansscholen te vinden zijn. Van een uur les tot cursussen van 2 tot 3 maanden.

Culinair
Uiteraard zijn hier op elke straathoek tapas te vinden. Maar zoek je de meest verfijnde onder de tapas dan moet je bij Tapas en Tintos zijn, een vriendelijke en voordelige plaats om van haute cuisine tapas te genieten. Deze tapasbar is van Dani Garcia, de beroemde chef uit Málaga, die in zijn restaurant in het Don Pepe Hotel in Marbella een michelin-sterren restaurant heeft.
En net als overal in Spanje staat vis hier vaak op het menu.

Uitgaan
De Sevillanos zijn trots op hun nachtleven en hebben daar alle recht toe! Je kunt hier tot zonsopkomst door feesten als je wilt en inderdaad met temperaturen tot 45 graden is het niet echt verwonderlijk dat men zich hier vooral op de avonden richt. Veel concerten beginnen pas rond middernacht.
El Giraldillo is een tijdschrift waarin per maand de belangrijkste evenementen worden aangekondigt. Veel mogelijkheden op het gebied van flamenco van tablaos tot peñas en barretjes in de wijk Triana. Ook prachtige theaters, opera, klassieke muziek, jazz en popmuziek. Leuke gezellige knusse kroegjes maar ook high tech dicotheken en een levendige homoscene.
Men begint in een traditioneel café of tapasbar, de cafés van later op de avond zijn totaal anders van sfeer. In sommige nachtclubs begint men pas om drie uur 's nachts.

Cultuur
Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden liggen in of vlak bij het centrum op de linkeroever van de Río Guadalquivir, La Giralda, Reales Alcázares en het Museo de Bellas Artes, Casa de Pilatos, de arena van Sevilla, Plaza de Torros en nog vele kerken, monumenten en buurten zijn de moeite waard.
Uiteraard heel bekend de Semana Santa in Sevilla. De heilige week voor pasen.
Meer dan 100 Pasos (praalwagens met heiligenbeelden) worden door de straten gevoerd, begeleid door nazarenos, de leden van ongeveer 50 broederschappen, gehuld in lange gewaden en punthoeden. In de vroege uren van Goede Vrijdag laaien de emoties hoog op als de Virgen de la Macarena wordt rondgedragen te midden van 2500 nazarenos, de maagd op haar tocht naar de kathedraal.

Mentaliteit
De inwoners van Sevilla zijn erg vriendelijk en goedlachs. Het is alsof de Spanjaarden niet uitgefeest raken over hun herwonnen vrijheid. genieten van het leven is een must! Je leert snel mensen kennen en er heerst een uitgelaten sfeer.
Ook Sevilla heeft een schaduwzijde, er zijn veel zakkenrollers.