Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Tarifa

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
Cadiz

Hier moet je ooit geweest zijn....


De stad Cádiz

Mijn eerste indruk was hè? Is dit zo´n bijzondere stad? Maar na de langgerekte weg eenmaal onder de poort door opent zich het walhalla! Een prachtige stad die je in je hart sluit.

De langgerektheid van de plaats maakt dat het ook aantrekkelijk is voor vakantiegangers. Het heeft kilometers lange stranden, voornamelijk gelegen in het jongste deel van de stad, eenmaal aan het eind van de weg kom je in de oude stad, waar de geschiedenis zich heeft afgespeeld, duidelijk zichtbaar op diverse plekken. De stad is een wirwar van straatjes, pleintjes en oude huizen, met overal historische gebouwen, allen met hun eigen verhaal, je wordt zonder meer geboeid door de schoonheid, de atmosfeer en de zeewind die de stad Cádiz inademt.

Er gaan veel verhalen rond, waar de bijnaam van Cádiz vandaan komt, het zilveren bekertje. Ze zeggen dat het komt omdat de mensen vroeger buiten hun koffie dronken uit hun mooiste koppen, of door de vorm van de baai ... sommigen zeggen dat het komt door de kleur van de zee ... anderen zeggen een zilveren beker is meer dan iets anders de moeite waard, en dat geeft Cadiz de waarde die het verdient ... Hoe dan ook, deze "bijnaam" van de stad is al meer dan 200 jaar in gebruik en niemand weet precies waarom....

Een ochtend in Cádiz kan beginnen met een kleine wandeling, langs de promenade van Caleta, waar, in de zomer, de bewoners van Cadiz elke dag maken tot een feest. Kijk niet raar op als je de vrouwen bingo ziet spelen tussen de golven en in zand.
Aan het begin van de middag is een stop voor een aperitiefje in Hotel Parador een uitstekend idee. Probeer enkele van de lokale wijnen met gezouten amandelen of met de typische gezouten vis, typisch van deze provincie, een authentieke smaak van Cádiz. U bent nu vlakbij het Genoveses Park, een weelderige park waarin veel planten van verschillende oorsprong in een omgeving van ideale temperaturen leven.

Niet te vergeten, natuurlijk, het feest van Cadiz en volgens mij, het feest van Spanje: Carnaval. En met recht dit is carnaval met de hoofdletter C. Bijna de hele maand februari, met het epicentrum het oude theater Manuel de Falla. Hier komen duizenden mensen bijeen om de belangrijkste gebeurtenis van het jaar bij te wonen, waar Chirigotas, kwartetten, koren en bands strijden om het meest originele, grappige of spannende lied. Het gaat niet om het winnen, maar vooral om veel plezier ... Mensen over de hele wereld weten het carnaval van Cadiz te vinden, en genieten mee. Als er een feest in Spanje is dat ik aan zou raden, zou het zeker Carnaval in Cádiz zijn.

Genieten in Cádiz gaat vanzelf, je vindt er de vriendelijkste mensen van Spanje, grappige mensen, sociaal en charismatisch, laat u omarmen door een gastvrije sfeer en ontdek het purisme van de kunst van een vissersdorp en de schutter, die drie van de grootste genoegens bezit: de zon, humor en de tafel.

De geschiedenis alleen al maakt het een bijzondere ervaring er te zijn. Cádiz staat bekend als de oudste stad van West-Europa en heeft een lange en invloedrijke geschiedenis die wordt bevestigd door de archeologische overblijfselen van de Tartesos en Feniciërs van meer dan 3000 jaar geleden. Ook Romeinen en Visigoten lieten hun sporen na in Cádiz en vanaf 711 de moslims.