Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Tarifa

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
Vejer de la Frontera


Vejer de la Frontera is echt een feestje om te bezoeken. Het is met recht een van de mooiste dorpen van Cádiz, je ziet het al van verre liggen, hoog op de heuvel met een slingerweggetje er naartoe. Op een paar kilometer van de zandstranden van El Palmar, een waar surfparadijs, de stranden van Los Caños de Meca en die van Conil de la Frontera.
De deuren, de bellen, de kleine ramen, alles in de straten is bewonderenswaardig. Terrassen die lijken op steegjes, pleinen die patio's nabootsen, interieurs die exterieur zijn, alles is mogelijk in de straten van Vejer, omdat ze op de een of andere manier slechts de getrouwe weerspiegeling zijn van een bepaalde manier van leven

Opvallend en bijzonder door hun goede conservering en schoonheid zijn de windmolens van de landgoederen van Las Tres Ave María, direct zichtbaar als je aankomt. Het doet je direct denken aan Cervantes.
Niet minder spectaculair is het gebied van Santa Lucia, met de overblijfselen van een Romeinse aquaduct. Op dezelfde manier is de ommuring van La Muela met zijn stromende fontein en de dennenbossen die de stad omringen slechts een klein voorbeeld van de rijkdom aan natuurlijke landschappen die zijn geconcentreerd in of in de omgeving van Vejer de la Frontera.