Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Tarifa

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
Conil de la Frontera

Oase aan de oceaanZodra je iets langer in Conil verblijft, krijgt het gegarandeerd een bijzonder plekje in je hart. Het centrum van de stad is gezellig, Spaans, wit, veel terrasjes en restaurantjes. Smalle straatjes met pleintjes, fonteinen en winkeltjes.
Het is er heerlijk vertoeven, een prachtig wit stadje van rond de 20.000 inwoners, gelegen aan een zeer breed en lang zandstrand van de Costa de la Luz. Op 42 km van Cádiz.
Maar Conil heeft veel meer te bieden, zeker dankzij zijn inwoners, de Conileñas. Het geweldige klimaat heeft natuurlijk grote invloed op je manier van zijn en bij de Conileñas is dat te merken aan hun levensfilosofie, open, opgewekt, gastvrij, vriendelijk en prettig in de omgang. Echt relaxed!
Rondom Conil is een divers landschap te vinden, van langgerekte stranden, kleine beschutte stranden met hoge rotswanden, bossen en mooie in kleur overlopende vergezichten op heuvelachtig landschap.
Conil leent zich heel goed voor een familievakantie maar is zeker ook voor andere samenstellingen een aanrader!

Gastronomisch is Conil puur genieten. Er is volop plaatselijke vis te krijgen en de jaarlijkse tonijnvangst is een waar spektakel. De zogenaamde atún rojo del Mediterráneo. Deze tonijnen werden gevangen met tonijnvallen, de Almadraba. Halverwege de vorige eeuw is deze manier van vangen weer als evenement in het leven geroepen, als toeristisch spektakel en met de sushi in opkomst een prima combinatie, maar ook naar Andalusische receptuur jaarlijks te proeven op de Ruta del Atun. De jaarlijkse vangst is in het voorjaar, in mei. Er wordt in de omgeving van Conil ook veel groente verbouwd, de Huerta van Conil, dit in combinatie met de visvangst en het fokken van het bijzondere inheemse koeienras de Retinto maakt dat je in Conil geweldig kunt eten!