Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Tarifa

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
Almuñecar

Almuñécar


Een kleine badplaats aan de Costa Tropical. Vroeger een vissersdorpje, vandaag een levendig stadje met mooie zandstranden, enkele bezienswaardigheden en een gezellig centrum met een ruim aanbod van winkels, restaurants, bars en terrassen. Het oude gedeelte van het centrum is een wirwar van steegjes met kleine winkeltjes.
Een van de bezienswaardigheden dateert van zo’n 3000 jaar geleden, toen de Feniciërs nog een groot deel van Europa in hun macht hadden, er zijn enkele begraafplaatsen in Almuñecar die dateren uit die tijd. Ook de Romeinen en Arabieren hebben hier een belangrijke vesting gehad. Vijf delen van een Romeins aquaduct en het kasteel van San Miguel dat Arabisch van oorsprong is getuigen hier nog van. Meer hierover is te vinden in het Museo Arquelógico Cueva de Siete Palacios. Het oudste monument stamt uit de 5e eeuw, van Punisch-Fenicische origine, gesitueerd in het El Majuelo park, een “fabriek”om vis te zouten en het begeerde “Garum”.
Daarnaast heeft Almuñecar een paar leuke natuurtrekkers. Het heeft een Bonsai tuin-museum van 2.000 m2 met meer dan 130 bonsaiboompjes. Er is een Mediterraans aquarium van 2.700 m2 met fauna uit de Middellandse zee en lokale soorten. Er is ook nog een vogelpark , Parque Ornitológico Loro Seximet 1.500 tropische vogels van 100 verschillende soorten. Het park herbergt ook een cactus tuin.


Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo
Langs de N340 bevindt zich tussen Almuñecar en Nerja het beschermde natuurgebied Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo. Het is een nog enigszins maagdelijke kuststrook die de overgang markeert van de Costa del Sol van de provincie Málaga naar de Costa Tropical van de provincie Granada. De Kuststrook wordt gekenmerkt door mooie baaitjes en verborgen stranden. Waaronder El Cañuelo.
De totale oppervlakte van het natuurgebied inclusief het deel in zee beslaat 1814.685 ha. en wordt gekenmerkt door steile kliffen tot 75 m. Het gebied is van bijzondere ecologische waarde door de geologische formaties en rijke biodiversiteit. Twee bedreigde planten komen hier voor: de Limonium en de Rosmarinus tomentosus malacitanum. Het is niet ongewoon om vanaf het strand dolfijnen te zien zwemmen, of in de omgeving ‘wilde dieren’ te onmoeten zoals steenbokken, kleine everzwijnen, zeldzame vogels of kameleons. Ondanks dat is juist de diversiteit van planten en dieren in dit deel van de zee heel bijzonder. Je ziet hier tal van sponzen, koralen, anemonen, garnalen, krab en kreeft. Dit deel van de zee is door de verenigde Naties uitgeroepen tot een speciaal beschermd gebied.
Nerja ligt op ongeveer 22 km van Almuñecar. Het is een klein, gezellig toeristisch plaatsje, met een aantal leuke bezienswaardigheden.
Het was voorheen een klein vissersdorp, maar inmiddels heeft de gemeente meer dan 22.000 inwoners. Het Balcón de Europa ligt in het centrum van Nerja. Het trekt veel toeristen, en ook kunstenaars die er geld verdienen. Het is een onlangs gerenoveerde promenade in het centrum van de stad met een mooi uitzicht langs de kust. Oorspronkelijk werd het gebouwd rond 1487 in de plaats van een voormalig negende eeuws kasteel. Vanaf deze plek kijk je uit op de baaien en stranden. Aan de zijkanten staan twee oude kanonnen, die aangeven dat het uitzichtpunt een verdedigingsfort betrof tot 1812. Het fort is afgebroken door Spanjaarden, omdat zij bang waren dat het in handen van Napoleon zou vallen.
Op het Balcón de Europa staat ook een standbeeld van Koning Alfonso XII. Hij zou diegene zijn die de naam 'Balcon de Europa' heeft gegeven.


De Grotten van Nerja zijn een reeks van grotten in de buurt van het stadje Nerja in Andalusië. De grotten strekken bijna 5 km uit en behoren tot een va nde belangrijkste toeristische attracties van Andalusië. De grotten werden ontdekt op 12 januari 1959 door een groep speleologen, die binnenkwamen via "La Mina". Dit vormt een van de twee natuurlijke ingangen van de grot. Een derde ingang werd opgericht in 1960 om een gemakkelijke toegang voor toeristen mogelijk te maken. De grot is verdeeld in twee grote delen bekend als Nerja I en II. Nerja I omvat de Galleries Show die openstaat voor het publiek, met een relatief gemakkelijke toegang via een trap en betonnen paden. Nerja II, die niet open voor het publiek is, bestaat uit de bovenste galerij ontdekt in 1960 en de nieuwe gallerij die in 1969 ontdekt is.

Een van de grootste feesten vindt plaats in oktober, de vier-daagse "feria" met kermisattracties en non-stop eten, drinken en dansen in de straten. Er is een carnaval in februari.