Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Tarifa

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
San FernandoEen gemoedelijke Spaanse plaats, omringd door een bijzonder landschap van zoutvlaktes en zee. San Fernando ligt ten zuiden van de baai van Cadiz en heeft 96.000 inwoners. De stad behoort tot de vereniging van gemeenten van de baai van Cadiz waaronder ook de steden Puerto Real, Cádiz en Chiclana de la Frontera vallen.
In eerste instantie lijkt het een buitenwijk van Cádiz te zijn, maar het is weldegelijk een aparte stad.De plaats heeft twee stranden, "Camposoto" aan de Atlantische Oceaan en "Playa de la Casería" aan de baai van Cádiz.
De gemeente heeft een mediterraan klimaat met gemiddelde temperaturen van 22 ° C, waardoor het mogelijk is om het grootste deel van het jaar van de stranden te genieten.San Fernando is mede bekend geworden als geboorteplaats van een van de beroemdste flamencozangers van Spanje; Camarón de la Isla. Er is dus ook veel te vinden in deze stad over deze zanger. Een prachtig monument, een bijna levensgroot beeld van Camarón, je kunt zijn geboortehuis bezoeken, zijn graf, waar dagelijks verse bloemen worden neergelegd, Venta de Vargas, waar hij veel optrad, de smederij van zijn vader en de peña de Camarón, waar elke vrijdagavond flamenco te zien is.
Heeft u interesse in een rondleiding, neem dan contact met ons op.