Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Tarifa

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
Alpujarras

Capileira en Omgeving

Het dorpje Capileira ligt in de uitlopers van de Sierra Nevada bekend onder de naam Las Alpujarras. Gelegen tussen de bergen en de Middellandse zee, is de Alpujarras één van de mooiste streken van Spanje.

Van spectaculaire “maan” landschappen tot met sneeuw bedekte bergtoppen (boven de 3400 meter), de bergketen van de Sierra Nevada met zuidelijke pistes doorsneden door diepe beboste kloven, biedt deze streek een prachtige natuur.
Van pijnboom bossen op de hogere hellingen, kastanjebomen, walnoten- en kersenbomen, amandelbomen, olijf- en wijngaarden op de lagere gebieden tot sinaasappel, citroen, granaatappel en kweepeer bomen in de vallei beneden.

De hoge bergen hebben een bijzondere schoonheid, wild en tot rust in de winter om tot leven te komen in de vroege zomer met geuren van wilde kruiden en een spektakel van kleine gekleurde bloemen, uniek in de Sierra Nevada.
Hoogte en zon hebben geleid tot meer botanische evoluerende soorten.

Berggeiten, wilde zwijnen, vossen, arenden, haviken, en patrijzen bewonen de bergen. Muildieren en ezels werken hier nog op het veld terwijl de schapen en geiten grazen op de heuvels.
Forel vult de rivier.
Elke richting geeft spectaculaire uitzichten. Van de toppen van de Veleta tot de zuidelijke bergen en de Middellandse zee beneden.
Soms, bij zonsondergang is het 200 km verder gelegen Rif gebergte in Marokko te zien.

Geschiedenis
De moren vluchtten destijds deze heuvels in en behielden hun gewoontes en manier van leven gedurende 100 jaar totdat ze in 1492 werden verdreven door hun christelijke veroveraars. Hier was hun laatste slagveld in Spanje. Hun erfenis is overal nog te zien in de architectuur en het door hen aangelegde ingewikkelde irrigatiesysteem dat nog steeds gebruikt wordt. Door hen is het landschap hier groen en vruchtbaar.

Capileira zelf is een klein dorpje met ongeveer 300 inwoners. Het biedt rust en ontspanning zoals te verwachten is in de traditionele dorpen op het platteland, maar biedt de bezoeker ook een breed scala aan gezellige bars, restaurants en leuke winkeltjes met allerlei ambachtelijk werk.
Er is vanuit het dorp en de omliggende dorpen een breed aanbod aan activiteiten. Wandelen, paardrijden, mountenbike tochten en schilderen. Bij de receptie van het hotel kunnen ze je daar verder mee helpen. Ook is het mogelijk een gids in te huren.