Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Tarifa

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
Tarifa

Wil je de áller leukste flamenco vakantie?

Dan reis jij deze zomer naar Tarifa!
Voor een inspirerende flamencoweek waarin je flamenco lééft, niet alleen door dans, maar ook door gitaar-, zang-, cajón- palmaslessen én andere workshops. In een prachtige omgeving in Zuid-Spanje, vorm jij samen met de docenten en andere deelnemers een flamencofamilie voor een week, 7 dagen van samenwerken, leren, dansen, zingen, en ritme.
Juist door alle disciplines een keer zelf te ervaren snap je flamenco beter!
Je leert flamenco kennen!

Elke avond genieten van liveshows, jamsessies en bulerías por fiësta om in praktijk te brengen wat je hebt geleerd ...
Ontmoetingen, nieuwe vriendschappen, grenzen verleggen, jezelf verrassen!

Heb je kinderen? Neem ze dan mee! Er is een apart programma voor kinderen van dinsdag tot zaterdag. Drie uur in de ochtend en 2 uur in de middag. Er wordt gespeeld, gedanst, het strand wordt bezocht evenals de bergen waar je veel leuke dingen kunt doen en kunt maken.

Door de bijzondere ligging van Tarifa en de altijd aanwezige wind is Tarifa uitgegroeid tot een uniek surfgebied. Na je flamenco dag kun je genieten van het beste aanbod in watersport: kitesurfen, windsurfen, paddleboarden, kajakken, maar ook wandelen, de bergen zijn dicht bij, met een prachtig natuurpark!

De cursussen worden gegeven in het centrum van Tarifa. Accommodatie is te boeken via deze website of geef in je informatieaanvraag aan welke accommodatie je wilt. Onderaan deze pagina meer info over de lessen en de docenten.

Peperkt aantal plaatsen!

Aanbod

Complete cursusVanaf € 420.00
 • Van 29 juli tot 4 augustus dagelijks les in alle disciplines
 • Compás
 • Cajón
 • Gitaar
 • Zang
 • Dans
 • Entree voor dagelijkse concerten op diverse plekken in de stad
 • Complete cursus € 420,-

 • Accommodatie niet inbegrepen
Informatie aanvragen

Weekend cursusVanaf € 200.00
 • 2 en 3 augustus dagelijkse lessen in alle disciplines
 • Compás
 • Cajón
 • Gitaar
 • Zang
 • Dans
 • Entree voor de concerten van 2 en 3 augustus
 • Weekend cursus € 200,-

 • Accommodatie niet inbegrepenInformatie aanvragen

Master Hang-PangVanaf € 115.00
Het merk "Noblet Handpans" en de leraar Miguel Hiroshi bieden de mogelijkheid om lessen van dit nieuwe instrument te volgen tijdens het weekend van deze flamenco week.
 • 2 en 3 augustus lessen van 3 uur, 6 in totaal inclusief instrument
 • deze lessen maken geen deel uit van de complete cursus
 • Master Hang-Pang € 115,-

 • Accommodatie niet inbegrepen


Informatie aanvragen

Master wereldmuziek zang (jazz, soul,funk)Vanaf € 90.00
Masterclass zang, wereldmuziek van Pastora Andrades
 • 6 uur les
 • Deze lessen maken geen deel uit van de complete cursus
 • Master wereldmuziek zang € 90,-

 • Accommodatie niet inbegrepen

Informatie aanvragen

De lessen
_______________________________________________

Palmas, Ritme en Beats, Percussie

Je leert de elementaire klappende ritmes, palmas om flamenco-dans, zang en gitaar te begeleiden. We zullen met je samenwerken op verschillende accenten, syncopen en contra ritmes, en uiteraard veel plezier hebben bij het uitproberen van meer Flamenco-patronen. We zullen verschillende percussie-instrumenten gebruiken die ter beschikking staan ​​om te oefenen en mee te spelen.
Deze lessen worden in groepen gegeven en zijn de meest essentiële lessen voor iedereen.

Cajón

De cajon-workshop is voor beginners en gevorderde percussionisten die geïnteresseerd zijn in het leren van verschillende flamenco-ritmes, -technieken en -geschiedenis van de cajon.
Naast het leren van de ritmes, remates en ritmische structuren van flamencostijlen zoals Bulerias, Seguirillas, Tango & Rumba enz., Zal elke les oefeningen bevatten, gebaseerd op het Noord-Indiase Taala Systeem om je gevoel voor ritme te verbeteren.
Technieken zoals de dubbele slag -, gespleten hand en knokkeltechniek zullen samen worden uitgelegd en bestudeerd.
Gedurende de hele week zullen we de frases waarin we hebben gewerkt combineren in een korte compositie, om te genieten van de ervaring om samen muziek te spelen in een groep en van elkaar te leren.
Aan het einde van de cursus krijgen de deelnemers een verzameling van alle ritmes en oefeningen in een hand-out.

Flamenco dans

Er zijn twee soorten lessen: één voor voetenwerk en lichaamstechniek (voor studenten die alleen techniek willen) en een andere voor creativiteit (voor alle niveaus).

Technieklessen:
We zullen diepgaand werken aan het perfectioneren van de techniek van het voetenwerk, de verschillende manieren om ritmisch te tikken terwijl je werkt aan je kracht en snelheid, altijd bewust van de manieren blessure te voorkomen en ook rekening houdend met de basisposities van het lichaam, armen en handen.

Creativity Building Workshop:
Door te experimenteren met specifieke oefeningen, zullen we proberen de essentie van de natuurlijke beweging van elke deelnemer te bereiken en zo, samen met dit, een choreografie opbouwen. We zullen werken aan subtiele gewaarwording, hoe beweging wordt geboren uit je eigen gevoelens, hoe je dit kunt verbeteren en deze bewegingssequenties bij elkaar kunt brengen en met elkaar kunt verbinden.
Alle deelnemers zullen samenwerken en het is gericht op iedereen die door beweging de wereld van Flamenco wil betreden, of ze nu ervaring hebben of niet.
Het doel van het werken op deze manier is om de innerlijke creativiteit in elk van de deelnemers op te wekken, wetende dat het bereikte resultaat wordt geboren uit de essentie van elk individu en de gemeenschappelijke groepssamenwerking.

Flamenco gitaar

Omdat het gitaarspel het meest gevoelige onderdeel is bij flamenco, door onze wereldberoemde man uit Algeciras; Paco de Lucía, zal Flamenco-gitaar altijd aanwezig zijn in deze cursus, of je nu een beginner, een gevorderde of een vergevorderde student bent.

De lessen zijn verdeeld in twee niveaus; gemiddeld en gevorderd. Met lesmateriaal dat geschikt is voor beide niveaus, kun je ook mixen met andere gitaarstudenten en je eigen ideeën uitwisselen.
Je leert hoe je de gitaar en zang met elkaar mengen, hoe de gitaar, de dans en de palmas combineren, de te volgen regels, de structuren van de flamencostijlen en variaties kunt maken.

Flamenco Zang

Zingen van welk muziekgenre dan ook is een hulpmiddel voor de bevrijding en het uitbreiden van persoonlijke gevoelens en ideeën. Gebruikt als een voertuig van eenheid tussen culturen. Ontspanning, ademhaling en concentratie komen aan bod, de structuren van het zingen en hoe het zich verhoudt tot de gitaar en het dansen.

Informatie aanvragen

Docenten
____________________________________________________

Dans: Rosario Toledo

Intuïtief, fris, expressief, visceraal, aards. De danseres en choreograaf Rosario Toledo is erin geslaagd aan de top te staan ​​van de hedendaagse flamencodans dankzij haar creativiteit en haar vermogen om de essentie van wat ons omringt aan de toeschouwer over te brengen.
Afgestudeerd in Spaanse dans aan het Superior Conservatorium van Dans in Sevilla, begint ze haar professionele carrière met haar leraar Charo Cruz met de show 'Por ley de vida' en maakt deel uit van het gezelschap van Manuela Carrasco en Antonio El Pipa. Vanaf dit moment combineert zij haar activiteiten in gerenommeerde tablaos zoals 'El Cordobés' in Barcelona of 'Los Gallos' in Sevilla met haar samenwerking als gastartiest in shows met artiesten van Javier Latorre, Javier Barón, Antonio Canales, Israel Galván, Joaquín Grilo, Miguel Poveda, Arcángel, Dorantes en José Antonio Rodríguez, onder anderen.

Daarnaast werkt zij als solist met Mario Maya in zijn show 'De Cádiz a Cuba, la mar de Flamenco'. Onder de erkenningen die ze in haar loopbaan heeft ontvangen, heeft Rosario Toledo de Nationale Prijs gewonnen in de Flamenco Kunstwedstrijd van Córdoba voor Guajiras en Tarantos (1998); de tweede prijs van het Festival van de Mijnen van de Unie in 1999; de Giraldillo-prijs voor de beste show op de Bienal de Flamenco 2012 in Sevilla voor 'Aleluya Erótica' en de 2012 Seville Stage Award voor 'Erotic Alleluia' voor de beste dansshow.

Gitaar: José Manuel León

José Manuel León komt uit Algeciras, waar hij begon met gitaar spelen op 13-jarige leeftijd in handen van zijn vader, een professionele gitarist, Salvador Andrades. José Manuel León, muzikant en componist, publiceerde zijn eerste album in 2006, Sirimusa geproduceerd door BOST en muzikant Pablo Martin Caminero. Het album ging in première in de Bienal de Flamenco de Sevilla 2006. Tijdens het volgende seizoen combineerde hij de samenwerking met artiesten als Carmen Linares of Encarna Anillo in fora zoals het Festival de Jerez (2007) en Málaga in Flamenco (2007) , zijn eigen concerten in landen als Brazilië.

Na de presentatie van Sirimusa op het Festival de Jerez 2008, blijft de samenwerking met artiesten zoals de zangeres Carmen Linares, terwijl het voorbereiden van een project fusing flamenco en jazz met Kike Perdomo, Martin Leiton en Borja Barrueta; op een film met Roque Baños; en op anderen, met de experimentele muzikant Artomatico, de elektronische versie van Sirimusa.

Momenteel heeft hij net zijn nieuwste sociaal / culturele productie van Mujer_Klórica uitgebracht, samen met de zanger Alicia Carrasco, Carmen Linares, Tomasito, Diego Carrasco en jazzmuzikanten zoals Jerry Gonzalez, Kike Perdomo, Martin Leiton of Borja Barrueta.

In 2015 nam hij deel aan: JFP Jodphur Festival (Rajasthan), het podium delen met Pepe Habichuela, Josemi Carmona en Chano Dominguez; Romaní Festival van Dresden (Duitsland), met een fusie van zijn composities met de muziek van Rajasthan: Campo Amor; neem deel aan het II International Guitar Festival Paco de Lucia Stad van Algeciras 2015 en componeert de muziek voor de 2015 USA Tour van Casa Patas, Karen Lugo en Ricardo Moro Foundation.

Op 2016 ging de opname van de Belgische productie 'The Sonanta', een didactisch werk op DVD en een boek 'Sirimusa en Partitura', in de verkoop. José Manuel León was in 2016 op tournee met M_K.

In 2017:
- Opnemen nieuw album met M_K
- Op tournee door België / Nederland (juni), Duitsland / Zwitserland (april) en Frankrijk (mei)
- Uitgenodigd om samen te werken met Antonio Lizana Trio om op tournee te gaan
- Ultra High Flamenco premières in Festival de Flamenco de Jerez 2017 in maart en gaat op tournee: NYC, Miami en het Festival de Guitarra in Belgrado.

Percussie en palmas: Ruvens Ruppik

Ruvens Ruppik werd geboren in 1986 in
Rheda-Wiedenbruck (Duitsland). Op 8-jarige leeftijd begon hij piano en drums te spelen. Op 18-jarige leeftijd won hij de Duitse nationale wedstrijd voor jonge muzikanten (Jugend Musiziert) en kreeg de speciale prijs voor hedendaagse muziek van 2 stichtingen (de Irino-Foundation en Deutschen Stiftung Musikleben).
Tegelijk met zijn studie aan het conservatorium van Detmold, raakte hij geïnteresseerd in traditionele folklore, te beginnen met muziek uit de Balkan. Dit leidde tot zijn optreden in talrijke concerten met verschillende groepen in Europa, China, Macedonië en Oman. Verder kreeg hij ook de kans om samen te werken met geweldige muzikanten, componisten en orkestdirecteurs, zoals: Nordwestdeutschen Phiaharmonie (Duitsland), Radio Philharmony Hilversum (Nederland) en voor Radio Kamerokest (Nederland) als solist en is uitgenodigd, sinds 2010 om live te spelen voor Radio WDR en op het Festival van "Drums and Percussion" in Paderborn (Duitsland). Sinds 2010 studeert hij World Percussion in de "World Music Department" van de Codarts University in Rotterdam.

In 2011 publiceerde hij een boek over de cajón "Die Groovebox" (Ed Coda Music).
Sinds 2013 werkt hij samen met het bedrijf "Sonor" en geeft hij masterclasses in heel Duitsland. Als percussionist werkte hij samen met José Manuel Léon, Alicia Carrasco, Kudsi Erguner, Rima Khcheich, David Afsari Rad, Carmen Fernandez, Alexander Gavilan, Codarts en de Roya Conservatory Big Band (Koninkrijksconcert voor de Koningin van Nederland in 2012), ook met Rudesh Mahanthappa op het North Sea Jazz Festival van 2012, Anna Elis de Jong Group (North Sea Round Town in 2013), Lilian viera, Izaline Calister, etc. Daarnaast vergezelde hij vaak live op de drum de danser, Irene Alvarez Toca, tijdens verschillende tv- en radioprogramma's in Nederland en Duitsland (Vrije Geluiden, RTV Rijnmond, Virus, Klassik Forum WDR 3, enz.).

Flamenco Zang: Alicia Carasco

Zij is geboren in Algeciras, Cádiz. Ze begint haar
carrière (1974) met Paco Martin, gitarist van Algeciras.
In 2010 ontvangt ze de tweede prijs in de internationale wedstrijd van Wereldmuziek "Voice & Guitar" die in Duitsland wordt gehouden met gitarist Michio Wörgardt.
Neemt deel aan de Alice Cifredo-documentaire "Tocaoras", met de Israëlische gitarist Noa Drezner, waarmee zij in 2013 en 2015 toerde in Israël.

Ze werkt momenteel met haar eerste solo-album Mujer_Klórica, een project met betrekking tot gelijkheid en diversiteit en bereidt samen met Jose Manuel León hun volgende gezamenlijke werk voor. Op deze CD wordt Mujer_Klórica vergezeld door grote namen als Carmen Linares, Jerry Gonzalez, Tino di Geral-do, Tommy Martin Leiton, David Leon, Juan Cruz, Javier Galiana, Cepillo en nog veel meer "Klóricos" .... Ze heeft dit project naar verschillende landen gebracht zoals Duitsland, Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Marokko, enz.

Ze werkt samen met Jose Manuel León aan "SiriMusa" II Internationaal Festival van Guitarra 'Paco de Lucia' in 2015, Stad Algeciras.
Maakt in 2015 een USA Tour met de Stichting Casa Patas, met Karen Lugo en Ricardo Moro. ze neemtdeel aan het laatste werk van Myrddin van Cauter, 'Rosa de Papel', is betrokken bij het werk van La Susi, Alain Perez, Masaedo Manu of Niño de Pura, met een tournee naar België en Frankrijk in 2016.

Ze was in september op tournee door Canada met M_K en werd uitgenodigd om samen te werken in de eerbetoon aan Paco de Lucía The Guitar Hero (oktober 2016/februari 2017) in samenwerking met Acción Cultural España.

Het nieuwe album van Mujer_Klórica wordt opgenomen in mei 2017 en nieuwe tours worden geprogrammeerd door België / Nederland in juni, Duitsland / Zwitserland in april en Frankrijk / VK in mei.

Samenwerkingen met:
Ginesa Ortega, Isabel Pantoja y Orquesta Sinfónica RTVE, Myrddin de Cauter, Alain Pérez, Kevin Seddiki, Rafael de Utrera, Spice Berberechos, Compañía de danza Anabel Veloso, Michio Woirgardt, José Manuel León, Kike Perdomo, Martín Leiton, Vanesa Aibar, Israël Katumba, Miguel Hiroshi, Noa Drezner, Audun Waague, Trini de la Isla, Antonio Lizana, enz.


Informatie aanvragen