Taalkeuze: Nederlands | English | Deutsch

San Fernando

Tarifa

Málaga

Alpujarras

Sevilla

Granada

Cádiz

Jerez

Almuñecar

 
San Fernando

Aanbod

Flamenco danscursus bij TronioVanaf € 27.00
Een cursus in een bijzondere plaats! De geboorteplaats van Camarón de la Isla.
De school is van twee actieve en lokaal bekende flamenco zussen, Virginia en Verónica Vélez, die met veel enthousiasme en passie lesgeven.
Beide dames zijn academisch geschoold. Van beginnerscursussen tot vergevorderde, in alle palos die je zou willen.
Een week les zoals de Spaanse vrouwen hier wekelijks hun lessen volgen, in een rustige kustplaats met bijzondere natuur om je heen. De school is van alle gemakken voorzien inclusief douche.
De lessen zijn privélessen, of een kleine groep, dus wil je wat verdieping of voor het eerst flamenco beoefenen, dan ben je hier in goede handen.
Maar ook groepen zijn van harte welkom, afhankelijk van het niveau van de groep, de wensen en het aantal uren wordt voor groepen een aparte prijs bepaald.De cursus kan naar wens aangevuld worden met leuke uitstapjes, een Camarón rondleiding, peña bezoek, een bezoek aan Cádiz, Jerez de la Frontera, Sevilla, exclusieve stranden, wandelingen, fietstochten etc.
Kortom je kunt hier een week verblijven in een vrij onbekende, maar prachtige regio, die boordevol van flamenco is, aangevuld met leuke activiteiten.
Ook hier in de school wordt Camarón geëerd.

Informatie aanvragen

ISLA CIUDAD FLAMENCA festival 2019


Deze zomer weer een prachtig festival met flamenco in alle disciplines.
En wat een feest zal dat worden, flamenco, samen met de gastvrijheid, de stranden, de historische architectuur en de gastronomie van het eiland, een garantie voor 42 geweldige dagen!

Van 21 juli tot 31 augustus, zijn er op verschillende plekken van het eiland optredens en activiteiten rondom de flamenco kunst.
Rancapino Chico, María Terremoto, Claudia ‘La Chispa’, Guadiana, Vicente Soto ‘Sordera’, La Tana of Chari Benítez met aan piano Manolo Butrón zijn enkele van de artiesten die deelnemen aan de zesde editie van La Isla Ciudad Flamenca, Hier een idee van de programmering (de volledige programmering staat onderaan de pagina).

Rancapino Chico y Claudia ‘La Chispa’ treden op in La Noche Flamenca in het park zaterdag 24 augustus. Guadiana, la Tana, María Terremoto en Vicente Soto ‘Sordera’ zijn te zien op respectievelijk 2, 9, 14 en 16 augustus in Venta de Vargas. Op het plein van het San José college in het openluchttheater, zullen er speciale performances zijn van o.a. Chari Benítez met aan piano Manolo Butrón.

Een ander evenement, vorig jaar voor het eerst met succes gehouden, is het congres de Baile Flamenco in het Centro de Congresos de San Fernando. Vorig jaar was de hoofdrol voor Concha Baras, de tweede editie zal worden gewijd aan Antonio Canales en wordt gehouden in het congrescentrum van San Fernando op 6, 7 en 8 augustus. Naast de ronde tafels zal er een tentoonstelling zijn die de lange artistieke carrière van de internationale danser in beeld brengt. Antonio Canales geeft ook masterclasses op 9 en 10 augustus.

Er zijn evenementen die je niet mag missen, zoals Flamenco van het balkon, vanaf het balkon van Venta Las Vargas op 31 juli of de ontmoeting van flamencos in de straatjes van Camarón op 18 augustus. Maar in deze zesde editie van het festival, verklaart de organisatie in een persbericht, is er bijzondere aandacht voor andere attracties in de stad en de provincie Cadiz, zodat de bezoekers naast flamenco ook kunnen genieten van andere ervaringen voor de zintuigen. De architectonische schoonheid van San Fernando (achttiende eeuw) met zijn cierros en kantelen, de baai van Cadiz, stranden, lekker eten ...

San Fernando, als het centrum van de baai van Cadiz heeft toegang tot de hele provincie, de kuststeden zoals Conil, Vejer en plaatsen in het binnenland als Jerez of Medina. Geniet van de gastronomie, de gastvrijheid en het licht van de Costa de Luz in combinatie met een prachtig flamencoprogramma, zal dit een jaarlijkse terugkom afspraak in je agenda worden …